ДОРТМУНД, НОВОСТИ

Празник Рођења Христовог у Дортмунду

О празнику Рођења Христовог и данима који су му претходили у Дортмунду је било је изузетно свечано. У току божићног поста у храму Светог апостола Луке служене су недјељне и празничне Литургије, а у новоформираној зимској капели служене су Свете Литургије суботом док је петком увече служен Акатист Светом Василију Острошком и Пресветој Богородици. Сама прослава празника литургијски је обиљежена јутарњим и вечерњим богослужењима те Литургијама на Бадњи дан и Божић.

Парохијани и одборници Црквене општине који су на себе узели обавезу да се брину о организацији, безбједности и спровођењу задатих законских прописа везаних за актуелну пандемију свој посао су обавили за сваку похвалу. Труд у прављењу бадњака, формирању концепта прославе, украшавању храма, изради витлејемске пећине, и концепцији послуживања вјерних након богослужења уродио је плодом судећи по овогодишњој значајној посјећеноси храма и реакцијама народа. Чланови УОЦО и вјерни су благодарни Богу, захвални дисциплинованости нашег народа и поносни на чињеницу да је све протекло у радости и у најбољем реду.

Ове године је служена божићна Литургија са почетком у 8.00 часова, а вјерници су могли да се причесте Светим Даровима све до поднева.

Богослужењима је началствовао парох дортмундски протојереј Данило Дангубић.