AUDIO, MITROPOLIT GRIGORIJE, NOVOSTI, FRANKFURT

Praznik Silaska Svetoga Duha na apostole proslavljen u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg – Frankfurt

Služenjem Svete arhijerejske Liturgije kojom je načalastvovao Vladika Diseldorfa i Nemačke G. Grigorije uz sasluživanje sveštenika: arhijerejskog namesnika za Južnu Nemačku protojereja-stavrofora Aleksandra Škorića iz Karlsruea, protojereja-stavrofora Milenka Markovića iz Filingen-Šveningena, protojereja-stavrofora Simona Turkića starešine frankfurtskog hrama, protojereja Slobodana Tijanića i protonamesnika Neđeljka Đokića paroha frankfurtske parohije, parohijskog đakona Slađana Marinkovića i đakona Dejana Ristića iz Minhena, toržestveno je proslavljen praznik Silaska Svetog Duha na apostole – Pedestenica  u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu.
 
Nakon Svete Litrugije, održana je promocija knjige ,,Von einem, der auszog, einen Staat aufzubauen“ uglednog dr Martina Hajperca osvedočenog prijatelja našeg naroda.
 
Proslavu ovog veličanstvenog praznika i velikog duhovnog događaja upotpunio je svojim divnim pevanjem hor Svetoga Vasilija Ostroškog na čelu sa dirigenticom gospođicom Dalilom Đenović.
 
Duhovna radost i zadovoljstvo blistalo je na licima vernog naroda koji se dostojanstveno okupio da dočeka svoga Vladiku i da zajedno sa svojim Arhipastirom proslavi ovaj divni dan.
 
Ovim putem se zahvaljujemo od srca svima koji su svojim radom i trudom pomogli da ovaj dan prođe u najboljem redu i svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj sveti dan.
 
Beseda Ep. Grigorija
 
 
Sveštenstvo frankfurtske parohije