АУДИО, ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ, ФРАНКФУРТ

Празник Силаска Светога Духа на апостоле прослављен у храму Васкрсења Господњег – Франкфурт

Служењем Свете архијерејске Литургије којом је началаствовао Владика Диселдорфа и Немачке Г. Григорије уз саслуживање свештеника: архијерејског намесника за Јужну Немачку протојереја-ставрофора Александра Шкорића из Карлсруеа, протојереја-ставрофора Миленка Марковића из Филинген-Швенингена, протојереја-ставрофора Симона Туркића старешине франкфуртског храма, протојереја Слободана Тијанића и протонамесника Неђељка Ђокића пароха франкфуртске парохије, парохијског ђакона Слађана Маринковића и ђакона Дејана Ристића из Минхена, торжествено је прослављен празник Силаска Светог Духа на апостоле – Педестеница  у храму Васкрсења Господњег у Франкфурту.
 
Након Свете Литругије, одржана је промоција књиге ,,Von einem, der auszog, einen Staat aufzubauen“ угледног др Мартина Хајперца осведоченог пријатеља нашег народа.
 
Прославу овог величанственог празника и великог духовног догађаја употпунио је својим дивним певањем хор Светога Василија Острошког на челу са диригентицом госпођицом Далилом Ђеновић.
 
Духовна радост и задовољство блистало је на лицима верног народа који се достојанствено окупио да дочека свога Владику и да заједно са својим Архипастиром прослави овај дивни дан.
 
Овим путем се захваљујемо од срца свима који су својим радом и трудом помогли да овај дан прође у најбољем реду и свима који су својим доласком увеличали овај свети дан.
 
Беседа Еп. Григорија
 
 
Свештенство франкфуртске парохије