МИНХЕН, НОВОСТИ

Празник Светих Новомученика Јасеновачких и Сабора Срба светитеља у Минхену

На празник Јасеновачких мученика и Сабора Срба светитеља у Минхену служене су литургије на оба богослужбена места у Минхену. У храму Светога Јована Владимира службом је началствовао јереј Бојан Симић уз саслуживање протојереја-ставрофора Ђорђа Трајковића, протојереја Звонка Ангелова, протођакона Младомира Милуновића и ђакона Оливера Груловића. У својој беседи отац Бојан подсетио је колико је важно имати јасеновачке мученике као путоказ ка Царству Божијем и све Србе Светитеље као доказ да је то Царство свакоме од нас доступно. Ако срце своје испунимо љубављу, она ће нас оплеменити и дати своје плодове, усмерити праштању и човечности, те помоћи да свој образ, образ нашега народа и наших предака, сачувамо чистим и неукаљаним.

У Параклису Пресвете Богородице, другом богослужбеном месту у Минхену служена је прва Литургија после годишњих одмора. Службом Божијом је началствовао протојереј Предраг Гајић уз саслуживање протојереја Драгана Јовановића и јереја Драгише Јеркића. Уз пригодну празничну беседу отац Предраг је присутнима представио нове свештенике који ће убудуће водити рачуна о овом богослужбеном месту.

Након богослужења отац Драган и отац Драгиша су дуго остали у разговору са присутним верницима, трудивши се да се са свима упознају и размене прве утиске.