БРЕМЕН, НОВОСТИ

Празник Светогa Саве у Бремену

Ове 2020. године као печат на крају месеца јануара, бива празник Светога Саве, који се сваке године обележава са пуно емоција и радости код свих верника у Бремну.

Прослава празника ове године обележена је 26. јануара (недеља). Празновање је започело Светом Литургијом коју је служио надлежи парох Саша Момировић, уз саслужење ђакона грузијске патријаршије, Илије (Schllepegrel). Током Литургије приметан је био велики број причасника а нарочито велики број причасника узраста деце школараца.

Кумови за празик Светога Саве ове годину били су из породице Горана Матејића, који су се потрудили да славска трпеза буде угодна свим присутнима у храму. Кумство за наредну годину преузела је породица Дарка Јовановића из Ахима, маленог града покрај Бремена.

Свечану академију, у част Светога Саве, су припремили ђаци допунске школе на српском језику. Празновање школске славе својим присуством увеличала је Лидија Ивановић, вице-конзулка Генералног конзулата Србије из Хамбурга. Свечану акедимију као и цео програм, водила је учитељица Допунске школе „Свети Сава“ госпођа Станковић Милица, уз помоћ старијих ђака школе у Бремену. Сви ђаци су даривани пакетићима које су припремили кумови славе и учетиљица школе, а од надлежног свештеника су добили слаткише и двојезични часопис за децу који издаје Епархија диселдорфска и немачка.