ESEN, NOVOSTI

Praznik Svetoga Save u esenskoj parohiji i akademija pod nazivom ,,Poklonimo se Svetome Savi“

Sveta Liturgija odslužena je na Savindan u esenskom hramu Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana sa početkom u 10 časova. Posle Liturgije osvećena su slavska znamenja i podeljeni paketići prisutnoj deci.
 
,,Poklonimo se Svetom Savi“ naziv je ovogodišnje, nešto drugačije, Svetosavske akademije parohije esenske, koja je bila održana online, istoga dana, u 19 časova. Virtuelna akademija predstavlja svojevrsni letopis hrama u Esenu za leto Gospodnje 2021. Oko stotinu dece uzelo je učešće na ovoj specifičnoj akademiji.
 
Protojerej Duško Spasojević je na početku akademije pozdravio decu i narod parohije esenske i boholtske. Gospođa Tanja Božović otpevala je himnu Svetom Savi, zatim su deca i roditelji recitovali pesme u čast Svetom Savi i prikazani su svi spotovi ,,Pozorištanceta“ objavljeni u 2020. godini, koji su bili spremani preko Skype-a.
 
Takođe su prikazani inserti sa molebana za narod u Crnoj Gori od prethodne godine. Akademija je završena tradicionalnim Kraljevim kolom u izvođenju KUD-a ,,Kolo“ Esen. Na samom kraju najmlađi su pozdravili sve gledaoce pesmom ,,Tamo daleko“.