ЕСЕН, НОВОСТИ

Празник Светога Саве у есенској парохији и академија под називом ,,Поклонимо се Светоме Сави“

Света Литургија одслужена је на Савиндан у есенском храму Светог првомученика и архиђакона Стефана са почетком у 10 часова. После Литургије освећена су славска знамења и подељени пакетићи присутној деци.
 
,,Поклонимо се Светом Сави“ назив је овогодишње, нешто другачије, Светосавске академије парохије есенске, која је била одржана оnline, истога дана, у 19 часова. Виртуелна академија представља својеврсни летопис храма у Есену за лето Господње 2021. Око стотину деце узело је учешће на овој специфичној академији.
 
Протојереј Душко Спасојевић је на почетку академије поздравио децу и народ парохије есенске и бохолтске. Госпођа Тања Божовић отпевала је химну Светом Сави, затим су деца и родитељи рецитовали песме у част Светом Сави и приказани су сви спотови ,,Позориштанцета“ објављени у 2020. години, који су били спремани преко Skype-а.
 
Такође су приказани инсерти са молебана за народ у Црној Гори од претходне године. Академија је завршена традиционалним Краљевим колом у извођењу КУД-а ,,Коло“ Есен. На самом крају најмлађи су поздравили све гледаоце песмом ,,Тамо далеко“.