КАСЕЛ, НОВОСТИ

Празник Васкрсења Христовог – Касел

Празник над празницима, Васкрсење Христово свечано је прослављено у Црквеној општини Касел.
 
На Велику суботу, 01. маја 2021. године уочи Празника Васкрсења Христовог, служена је Света Литургија у граду Липштату, у послијеподневним часовим служене су службе у градовима Падерборну и Фулди. 
 
На празник Васкрсења Христовог, 02. маја 2021. године у храму Светог цара Лазара у Каселу отпочела је Васкршња јутарња служба уз појање „Ходите примите свјетлост…” У наставку су служене двије Свете Литургије у 07:00 и 09:00 часова. Свете Литургије су служили надлежни парох, јереј Марко Радмило и протојереј-ставрофор Маринко Радмило. Отац Марко се након прочитане посланице Патријарха српског г. Порфирија, кратким ријечима обратио вјерницима најрадоснијим поздравом Васкрсења Христовог уз благодарење вјерном народу за њихову пажњу, молитву и радост коју су доприњели на службама током цијелог поста.
 
Парохијску порту је током и након богослужењâ посјетило преко двјеста вјерника из Касела и околине. Захваљујемо се свим парохијанима који су својим трудом помогли у организацији и припремама за Празник Васкрсења Христовог.