DORTMUND, NOVOSTI

Predavanje oca Zorana Ilića u Dortmundu

U petak, 19. juna 2020. godine, u porti hrama Svetog apostola Luke u Dortmundu, u okviru redovnih duhovnih večeri pod nazivom ,,Vjeronauka za odrasle“, paroh vupertalski protojerej-stavrofor Zoran Ilić održao je predavanje o temi ,,Krštenje – rođenje za vječnost“.

Prisutni su imali priliku da uzmu učešća u nadahnutoj besjedi oca Zorana i u mnogome unaprijede svoje znanje na ovu značajnu temu.

Uz sistematski istorijski osvrt na razvoj Svete tajne Krštenja predavač je na jedan opitan način predstavio značaj liturgijskog opštenja čiji se identitet nalazi u budućoj realnosti Carstva Nebeskog. ,,Naš liturgijski život jeste predokus vječnog života koji nam je obećao Otac Nebeski. Naš život dakle, jeste Sam Hristos u Koga se krštenjem oblačimo i po riječima apostola Pavla, ne živimo više mi nego Hristos u nama“, naglasio je otac Zoran.

Nakon ovog izuzetnog predavanja usljedila su pitanja vjernih na koja su dobijali korisne odgovore.

Uz sve pohvale za nadahnuto slovo i svedočanstvo, parohijani dortmundske parohije zahvalni su proti Zoranu za ljubav i pažnju koju je pokazao odazvavši se na njihov ljubazni poziv.

Uprava parohije dortmundske