NOVOSTI, HANOVER

Prijem kod evangeličkog biskupa gospodina Ralfa Majstera u Hanoveru

Na poziv evangeličkog biskupa, gospodina Ralfa Majstera, upriličen je redovni godišnji prijem za predstavnike pravoslavnih crkava grada Hanovera i okoline. 

Pozivu su se odazvali sveštenici Vaseljenske, Antiohijske, Ruske, Srpske i Rumunske pravoslavne crkve, kao i delegacija Koptske crkve na čelu sa Episkopom Damjanom. Sastanku su prisustvovali najbliži saradnici biskupa Majstera, zaduženi za međucrkvene odnose.

Biskup Majster je u svom obraćanju istakao dosadašnju dobru saradnju sa pravoslavnim crkvama, naglasivši da se istinska hrišćanska međucrkvena saradnja više ne može zamisliti bez učešća pravoslavnih. 

U daljem iskrenom i otvorenom razgovoru, dotaknute su mnogobrojne teme, koje se tiču, kako unutrašnjih odnosa u crkvenim opštinama i parohijama pomesnih crkava, tako i budućeg zajedničkog delovanja, sa ciljem jačeg svedočenja hrišćanskog poimanja i načina života u današnjem sekularnom društvu. 

Delegacija srpske crkve, predvođena starešinom hrama protonamesnikom Aleksandrom Perkovićem i protojerejima-stavroforima Branislavom Čortanovačkim i Milanom Pejićem, kao i gospodinom Matijasom Brohertom, zahvalila se na srdačnom pozivu biskupu Majsteru i izrazila svoju spremnost i odlučnost za dalju saradnju.