KABINET EPISKOPA, NOVOSTI

Prikupljanje sredstava za lečenje dr sc. Bojana Čalije

Link za prikupljanje pomoći: https://gf.me/u/ywcmkb

Pismo Bojanove supruge:

Molim Vas da prosledite našu molbu Vašim prijateljima sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za lečenje mog supruga Bojana Čalije imunoterapijom u Nemačkoj. Nakon kraće bolesti dana 13.04.2020.god. mom suprugu Bojanu (Radivoje) Čaliji, starom 37 godina, je dijagnostikovan maligni tumor mozga glioblastom. Tumor je uspešno odstranjen 21.04.2020.god. u Klinici za neurohirurgiju KCS. Dalje lečenje je nastavljeno u KCS prema standardnom protokolu za glioblastom, i uključuje radioterapiju sa  hemioterapijom. Priroda tumora je izuzetno agresivna, te i pored primene standardnog protokola lečenja prosečno vreme preživljavanja pacijenta obolelih od glioblastoma je oko 15 meseci. Obzirom da u našoj zemlji nije dostupna imunoterapija koja može poboljšati ishod lečenja za ovaj oblik tumora, a da druge načine finansiranja nemamo, ovim putem se obraćam sa molbom za finansijsku pomoć radi realizacije lečenja  mog supruga Bojana Čalije imunoterapijom u gradu Tubingenu u  Nemačkoj.

Planirani troškovi lečenja za imunoterapiju su 44.500 eura za dve godine lečenja i 12.000 eura za kontrole za prvu godinu. Primenom imunoterapije nadamo se da će Bojan dobiti novu šansu da nastavi da bude dobar otac Stefanu i Sari, kao i uspešan naučnik.

Bojana život nije mazio; kao dete aprila 1992. god. sa mlađim bratom i roditeljima je izbegao iz Sarajeva u Jašu Tomić, a potom se porodica Čalija nastanila u Trebinju. Iz skromnih životnih uslova uspeo je da do svoje 37. god. postane otac dvoje mališana, dobar suprug, i uspešan van.  prof. na Faramaceutskom fakultetu u Beogradu.

Za sada je Bojan dobrog zdravstvenog stanja, bez neuroloških problema, svakodnevo radi od kuće i uči sa decom, šeta sa njima, dok sam ja kao lekar na specijalizaciji iz interne medicine na VMA, posvećena porodici, poslu, učenju, kao i traženju najbolje dostupne imunoterapije kao dodatnog vida lečenja za svog supruga, jer standardni protokol lečenja često ne daje dugoročne rezultate.

Unapred zahvalni.
Porodica Čalija