МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ

Промоција књиге Преко прага (Περνώντας το κατώφλι) на грчком језику – Атина

У петак, 31. маја 2023. године у Духовном центру парохије Светог Герасима на Илисији у Атини представљено је грчко издање књиге Владике Григорија Преко прага (Περνώντας το κατώφλι), коју је објавила издавачка кућа Митрополије Арголиде, Епистрофи.

Промоцију је водио о. Атанасије Тсиаоусис, а о књизи су говорили Митрополит Арголиде, г. Нектарије, филолог Маја Рашовић и Владика Григорије.

Митрополит Нектарије се у уводној ријечи осврнуо на значај дјела о. Јустина Поповића, као и на дугогодишње пријатељство са блаженопочившим Владиком Атанасијем и Митрополитом Амфилохијем, те истакао рафиниран књижевни израз и пастирске аспекте дјела Преко прага, из којег је посебно издвојио причу “Лопта”. Маја Рашовић указала је на истанчаност и вишеслојност књижевног израза Владике Григорија, као и на, за његов књижевни израз карактеристичну, непосредност у обраћању читаоцу. Владика Григорије говорио је о искуству и мотивима за улазак у свијет књижевности, као и о самом настанку и даљем путу дјела Преко прага.

Вече је завршено у изузетно пријатној атомсфери уз неколицину питања које су поставили присутни, а на које је одговорио Владика Григорије.