EPISKOP GRIGORIJE, KABINET EPISKOPA, NOVOSTI

Promocija knjige „Preko praga“ Episkopa Grigorija, u Skoplju

U izdanju renomirane izdavačke kuće „Makavej“, iz Skoplja, a sa podrškom Ministarstva kulture, prošle 2018. god., iz štampe je izašao prevod na makedonskom jeziku knjige „Preko praga“ Njegovog Preosveštenstva Episkopa diseldorfskog i Nemačke g. Grigorija.

Ove pak godine, u Narodnoj i Univerzitetskoj biblioteci „Sv. Kliment Ohridski“, u Skoplju, održana je svečana promocija pomenute knjige Episkopa g. Grigorija, knjiga, sa kojom se uvećala domaća biblioteka prevoda i obogatila međukulturna saradnja u našem regionu.

Promoteri makedonskog izdanja „Preko praga“, bili su ugledni: dr Vlaho Bogišić, književnik i enciklopedist iz Zagreba, i, pisac, esejist i literaturni kritičar Branko Cvetkoski iz Skoplja.

Svečanoj promociji prisustvovao je i Njegovo Blaženstvo Arhiepiskop ohridski i Mitropolit skopski g.g. Jovan, zajedno sa Episkopima, bregalničkim g. Markom i stobijskim g. Davidom.

Promociju je vodio akter Tome Vitanov, koji je nadahnuto govorio Delove knjige „Preko praga“, praćen kavaldžijama orkestra „Pece Atanasovski“.

Pri kraju promocije svoje obraćanje je proizneo i Episkop g. Grigorije, a potom su prisutni imali mogućnost da postavljaju pitanja autoru, posle čega su sledili upečatljivi odgovori i diskusija.

Sasvim na kraju, Episkop g. Grigorije je potpisivao knjige mnogobrojnim prisutnim.

Izvor: http://www.poa-info.org