ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, КАБИНЕТ ЕПИСКОПА, НОВОСТИ

Промоција књиге „Преко прага“ Епископа Григорија, у Скопљу

У издању реномиране издавачке куће „Макавеј“, из Скопља, а са подршком Министарства културе, прошле 2018. год., из штампе је изашао превод на македонском језику књиге „Преко прага“ Његовог Преосвештенства Епископа диселдорфског и Немачке г. Григорија.

Ове пак године, у Народној и Универзитетској библиотеци „Св. Климент Охридски“, у Скопљу, одржана је свечана промоција поменуте књиге Епископа г. Григорија, књига, са којом се увећала домаћа библиотека превода и обогатила међукултурна сарадња у нашем региону.

Промотери македонског издања „Преко прага“, били су угледни: др Влахо Богишић, књижевник и енциклопедист из Загреба, и, писац, есејист и литературни критичар Бранко Цветкоски из Скопља.

Свечаној промоцији присуствовао је и Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, заједно са Епископима, брегалничким г. Марком и стобијским г. Давидом.

Промоцију је водио актер Томе Витанов, који је надахнуто говорио Делове књиге „Преко прага“, праћен кавалџијама оркестра „Пеце Атанасовски“.

При крају промоције своје обраћање је произнео и Епископ г. Григорије, а потом су присутни имали могућност да постављају питања аутору, после чега су следили упечатљиви одговори и дискусија.

Сасвим на крају, Епископ г. Григорије је потписивао књиге многобројним присутним.

Извор: http://www.poa-info.org