AUGZBURG, AUDIO, NOVOSTI

Proslava omladinske slave i dečije igre u Augzburgu

U šestu nedelju po Vaskrsu, Nedelju sleporođenog, a na praznik Sv. apostola i jevanđeliste Jovana Bogoslova, u Augzburgu je najpre liturgijskim sabranjem vernog naroda, a potom i sabiranjem u porti hrama proslavljena omladinska slava, Sv. Vasilije tvrdoški i ostroški Čudotvorac.
 
Nadležnom parohu, ocu Nenadu Živkoviću, sasluživao je đakon Dejan Ristić i okupljeni verni narod. Nakon pročitanog odlomka iz Jevanđelju po Jovanu o isceljenju sleporođenog, otac Nenad besedio je na ovu jevanđelsku priču. Besedu možete poslušati u celosti.
 
 
Pošto je u nastavku presečen slavski kolač, u prostorijama hrama organizovane su aktivnosti za decu. Tako su naši najmlađi parohijani uz pomoć sestara naše parohije najpre pravili keksiće kojima su se kasnije mogli zasladiti i poneti kućama. U nastavku je održana radionica na temu ”Drugarstvo” za svu prisutnu i zainteresovanu decu, koju je vodila učiteljica dečije školice ,,Zmaj”, Dragana Mudrić, sa Bojanom Petrović.
Na kraju organizovanih aktivnosti otac Nenad se sa prisutnom decom dao u potragu za ”skrivenim blagom” koje su najmlađi uspešno pronašli odgonetajući pitanja tokom potrage.
 
Svi prisutni su mogli da se okrepe jelom sa roštilja koji su pripremili parohijani i Uprava Crkvene opštine.