АУГЗБУРГ, АУДИО, НОВОСТИ

Прослава омладинске славе и дечије игре у Аугзбургу

У шесту недељу по Васкрсу, Недељу слепорођеног, а на празник Св. апостола и јеванђелисте Јована Богослова, у Аугзбургу је најпре литургијским сабрањем верног народа, а потом и сабирањем у порти храма прослављена омладинска слава, Св. Василије тврдошки и острошки Чудотворац.
 
Надлежном пароху, оцу Ненаду Живковићу, саслуживао је ђакон Дејан Ристић и окупљени верни народ. Након прочитаног одломка из Јеванђељу по Јовану о исцељењу слепорођеног, отац Ненад беседио је на ову јеванђелску причу. Беседу можете послушати у целости.
 
 
Пошто је у наставку пресечен славски колач, у просторијама храма организоване су активности за децу. Тако су наши најмлађи парохијани уз помоћ сестара наше парохије најпре правили кексиће којима су се касније могли засладити и понети кућама. У наставку је одржана радионица на тему ”Другарство” за сву присутну и заинтересовану децу, коју је водила учитељица дечије школице ,,Змај”, Драгана Мудрић, са Бојаном Петровић.
На крају организованих активности отац Ненад се са присутном децом дао у потрагу за ”скривеним благом” које су најмлађи успешно пронашли одгонетајући питања током потраге.
 
Сви присутни су могли да се окрепе јелом са роштиља који су припремили парохијани и Управа Црквене општине.