MINHEN, NOVOSTI

Proslava praznika Svetoga Save u Minhenu

Proslava Sv. Save u Minhenu započela je u subotu, 25. januara Svetosavskom akademija u izvedbi hora ,,Sv. Jovana Vladimira“, dece iz škole srpskoga jezika i veronauke, i dečijeg hora iz Dopunske škole.

U navečerje Savindana, 26. januara, u Rozenhajmu održana je proslava Sv. Save uz osvećenje slavskih znamenja i dečije recitacije. Kumovi ovogodišnje slave, porodica Simić iz Rozenhajma, pripremili su za sve mališane prigodne poklone i posluženje za sve prisutne. Kumstvo za sledeću godinu na sebe su preuzeli Predrag Gravrilović i Sanja Štrobek.

Liturgijski je prvi srpski Arhiepiskop proslavljen u nedelju 02. februara. U produžetku Liturgije priređen je svečani ručak za sve prisutne organizovan od strane ovogodišnjih kumova: Ljubana Stojanovića, Svetlane Bođanac, Saše i Suzane Mančić, Stanka Lugonja, Miladinke Sindrak, Stane Nikolić, Tatjane Hot, Darka Jojić, Nade Nikolić i Sare Ilić. Kumstvo za sledeću godinu na sebe su preuzeli: Ankica Đurić, Željko Lazić, Goran Milovanović, Ratko Karanović, Miloranka Deronjić, Mitar Zečević, Ljuban Stojanović, Tatjana Hot, Rajka Gesneric, Svetlana Bođanac, Saša Mačić, Nada Nikolić, Stanko Lugonja i Ljiljana Milojević.