AUGZBURG, NOVOSTI

Proslavljena hramovna slava u Augzburgu

U 18. nedelju po Pedesetnici u Augzburgu je proslavljena hramovna slava, Sveti Stefan i Jelena (u monaštvu Jelisaveta) Štiljanović. Svetu Liturgiju je služio prezviter Nenad Živković, paroh augzburški, uz sasluženje parohijskog đakona, Dejana Ristića. Veliki broj parohijana okupio se oko Trpeze Gospodnje i uzeo učešća u blagodarenju.

Po zaamvonoj molitvi verni su izašli u litiju oko hrama, koju su predvodili najmlađi, noseći hramovne ikone. Tom prilikom litijski je u hram unešena i nova ikona Raspeća Gospodnjeg, rad ikonopisca Jelene Jeftić iz Beograda. Ubuduće će pred ovom ikonom biti primane ispovesti i vršene molitve za ozdravljenje i svaku drugu potrebu.

Po završetku Liturgije i blagosiljanju slavskih znamenja izabrani su kumovi slave za sledeću godinu: Boris Erić, Nemanja Simović, Helena Kuridža i Dušanka Vajndl. 

U nastavku je u porti i prostorijama hrama priređeno posluženje, trpeza ljubavi za sve prisutne, koju su pripremili ovogodišnji kumovi slave Lazar Božić, Milan Čeko, Nebojša Novaković, Siniša Marinković i Živica Jevtić sa porodicama.

Ovogodišnjim i budućim kumovima neka Gospod podari svaki blagoslov.

Besedu nakon pročitanog Jevanđelja u kojoj je otac Nenad govorio o potrebi za iskrenošću i smirenjem, kao i o tome da budemo spremni da prihvatimo Božiju milost i da se, po rečima Hristovim, ne bojimo, prenosimo u celosti.