NOVOSTI, FILINGEN-ŠVENINGEN

Proslavljena hramovna slava u Filingen-Šveningenu

U 25. nedelju po Duhovima, 26. novembra 2023. godine, Crkvena opština i Parohija švarcvaldska u Filingen-Šveningenu svečano je proslavila svoga patrona i molitvenika Svetog arhangela Mihaila. Sv. Liturgiju služili su sveštenici: protojerej Slobodan Drakulić,  protojerej Bratislav Božović i nadležni paroh protojerej-stavrofor Milenko Marković uz pojanje crkvenog hora ,,Sv. Jelena Dečanska“.

Na kraju Sv. Liturgije, u svetosavskoj sali, osvećena su slavska obeležja i izabrani su novi kumovi za narednu godinu: porodica Pavlović, Stojanov, Tanurdžiž i Mijanović.

Trudom i požrtvovanjem domaćina i kumova slave, Kola sestara i Crkvenog odbora, za sve prisutne pripremljen je bogat slavski ručak. Crkvenu slavu posebno su ulepšala deca koja pohađaju pravoslavnu veronauku u Horbu, kao i članovi crkvene folklorne sekcije ,,Arhangel“ izvođenjem srpskih izvornih pesmama i spletom narodnih kola.

Sa željom i nadom na novi susret, na kraju proslave sveštenik Milenko se još jednom zahvalio svima koji su pomogli organizovanje parohijske slave i ujedno najavio da je iduća godina jubilarna, 30 godina od osivanja Crkvene opštine za Centralni Švarcvald.