НОВОСТИ, ФИЛИНГЕН-ШВЕНИНГЕН

Прослављена храмовна слава у Филинген-Швенингену

У 25. недељу по Духовима, 26. новембра 2023. године, Црквена општина и Парохија шварцвалдска у Филинген-Швенингену свечано је прославила свога патрона и молитвеника Светог архангела Михаила. Св. Литургију служили су свештеници: протојереј Слободан Дракулић,  протојереј Братислав Божовић и надлежни парох протојереј-ставрофор Миленко Марковић уз појање црквеног хора ,,Св. Јелена Дечанска“.

На крају Св. Литургије, у светосавској сали, освећена су славска обележја и изабрани су нови кумови за наредну годину: породица Павловић, Стојанов, Танурџиж и Мијановић.

Трудом и пожртвовањем домаћина и кумова славе, Кола сестара и Црквеног одбора, за све присутне припремљен је богат славски ручак. Црквену славу посебно су улепшала деца која похађају православну веронауку у Хорбу, као и чланови црквене фолклорне секције ,,Архангел“ извођењем српских изворних песмама и сплетом народних кола.

Са жељом и надом на нови сусрет, на крају прославе свештеник Миленко се још једном захвалио свима који су помогли организовање парохијске славе и уједно најавио да је идућа година јубиларна, 30 година од осивања Црквене општине за Централни Шварцвалд.