NOVOSTI, HAMBURG

Proslavljena hramovna slava u Hamburgu

Svetoarhangelski dani počeli su u subotu, 19. novembra koncertom parohijskog hora i promocijom albuma ,,Angel Klicaše”  kao i izvođenjem klasične muzike na klaviru, violini, violi i bas trombonu. 

U nedelju 23. po Duhovima, 20. novembra 2022. godine, svečano je proslavljena hramovna slava. Svetom Liturgijom načalstvovao je protojerej-stavrofor Branislav Čortanovački iz Hanovera uz sasluženje protojereja-stavrofora Simona Turkića iz Frankfurta i hamburških paroha. Besedu na temu evanđelskog začala proizneo je otac Simon. Na kraju Sv. Liturgije blagoslovena su slavska obeležja i izabrani novi kumovi. Bogat ručak pripremljen je za sve prisutne u crkvenoj sali trudom i požrtvovanjem Crkvenog odbora kao domaćina ovogodišnje slave i Kola srpskih sestara. U svečarskoj atmosferi zapevala se i po koja pesma o Kosovu. 

Na sam praznik Sv. arhangela Mihaila služena je Sv. Liturgija kojom je načalstvovao protojerej-stavrofor Duško Tanacković iz Ugljevika, uz sasluženje oca Jovana Šukonjaka (Ukrajinska Pravoslavna Crkva, Mitropolit Onufrije) i oca Milutina Marića. Parohijski hor je i toga dana odgovarao na Liturgiji i tako ulepšao i obogatio  sva tri svetoarhangelska dana.

Radost i zadovoljstvo na licima svih koji su prethodnih dana učestvovali u slavskim pripremama bili su jasan znak da su praznične svečanosti svima nedostajale u prethodne dve godine. Srdačno se zahvaljujemo braći sveštenicima koji su služenjem, besedama i prisustvom obogatili proslavu hramovne slave kao i svim parohijanima i gostima iz Osnabrika i Minstera.

Sveštenstvo Svetoarhangelskog hrama