НОВОСТИ, ШТУТГАРТ

Прослављена храмовна слава у Штутгарту

У недељу 14. по Духовима, на празник Светих и Праведних Јоакима и Ане, 22. септембра 2019. прослављена је храмовна слава Сабора Срба светитеља у Штутгарту.

У навечерје празника служено је празнично вечерње богослужење са петохлебницом. Вечерње богослужење је служио протојереј Станко Ракић парох штутгартски.

Литургијским сабрањем је началствовао некадашњи парох ове црквене општине а садашњи парох минхенски и старешина храма у Минхену протојереј Предраг Гајић. Оцу Предрагу су саслуживали јеромонах Стефан (Југовић) из Минхена, протонамесник Жељко Видаковић из Баден Бадена, те братство штутгартског храма. На крају службе, честитајући славу, отац Предраг је произнео пригодну беседу.

Славска свечаност је настављена благосиљањем славских знамења, резањем славског колача и избором домаћина славе за наредну годину.  Домаћини наредне славе су породице Данијела Нинковића, Милосава Јовановића и Драгише Стојковића.

У наставку славља је уприличен културно-уметнички програм те свечани славски ручак за све вернике и званице, међу којима треба истаћи представнике дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије и Босне и Херцеговине у Штутгарту.