ДОРТМУНД, НОВОСТИ

Радови на обнови парохијског дома у Дортмунду

Читаву јесен 2019. године трајали су радови на обнови парохијског дома при парохији и Црквеној општини дортмундској.

Након регулисања хидроизолације самог објекта, усљедило је реновирање подрума с акцентом на мокрим чворовима. Неколико остава са котловницом сада су у потпуној функцији за неопходне дјелатности. Сасвим су обновљени тоалети, и тренутно су на располагању три мушка и три женска одјела са савременим санитарним елеменатима. Саниране су доводне инсталације које су биле у великој мјери дотрајале. Међу бројним интервенцијама унутар парохијског дома посебно је важно и новопостављено гријање које сада опслужује читав дом. Украс читавом утиску дало је проширење доње сале и формирање продавнице. Електро инсталације, освјетљење у свим просторијама као и безбједност отвора урађени су на најсавременији начин. Обнова приступних стаза са западне и сјеверне стране објекта својеврсна су круна читавог прегалаштва.

Радови су финансирани из буџета цркве. Поменути буџет се свакако, у свом највећем дијелу, састоји од прилога наших вјерних. Веома велики допринос окончању ове фазе радова на парохијском дому дали су и парохијани који су приложили одређени материјал, али и труд, вријеме и зној, учествујући у овој за нас веома значајној обнови. Важно је напоменути да је поред многих, чија имена нећемо износити у овом извјештају, највећи труд принио господин Лазар Поповић из града Херне, који је од почетка активности био њихов формални руководилац.

Нека Господ свима узврати милошћу својом за сваки труд и сваку помоћ коју су Њему Самом принијели уградивши се у ово добро дјело.

Христос се роди!
Заиста се роди!