NOVOSTI, ŠTUTGART

Redovna godišnja skupština u CO Štutgart

U pokladnu nedelju, uoči početka  Petropavlovskog posta, 30. juna 2024. godine, u hramu Sabora Srba svetitelja u Štutgartu, održano je redovno godišnje crkvenoopštinsko zasedanje članova Skupštine crkvene opštine u Štutgartu.

Pozivu se odazvala većina (odazvao se 121 delegat), kako nalaže Pravilnik o radu crkvene opštine, da bi sednica bila validna.

Prema Statutu i Dnevnom redu, nakon pročitane molitve, konstatovan je kvorum te je izabran zapisničar, overivači i potpisnici Zapisnika, koji je vođen ovom prilikom na nemačkom jeziku.

Izveštaj o finansijsko materijalnom poslovanju CO u 2023. godini, te izveštaj o humanitarnom delovanju, koji je pripremio blagajnik crkvene opštine, usvojen je jednoglasno.

Delegatima su predočen planovi i strategija rada u narednom periodu, predočen od starešine hrama Sabora Srba svetitelja.

Na kraju, valja istaći, da je ovo zasedanje prošlo u bratskoj ljubavi, uzajamnom poštovanju i razumevanju, na jedan hrišćanski i vrlo dostojanstven način, kako uostalom i priliči instituciji čije interese svi zajedno zastupamo.

Izvor: spcstuttgart.de