NOVOSTI, FILINGEN-ŠVENINGEN

Sabor Sv. arhangela Mihaila – parohijska slava na Švarcvaldu

U 24. nedelju po Duhovima, 27. novembra, Crkvena opština i parohija švarcvaldska u Filingen-Šveningenu svečano je proslavila svoga patrona i molitvenika Svetog arhangela Mihaila. Sv. Liturgiju služili su sveštenici: protojerej-stavrofor Aleksandar Škorić, arhijerejski namesnik za Južnu Nemačku, paroh karlsrueški protojerej Bratislav Božović, nadležni paroh protojerej-stavrofor Milenko Marković i Saša Ristov, protođakon eparhije bregalničke.

Na kraju Sv. Liturgije, u svetosavskoj sali, osvećena su slavska obeležja i izabrani su novi kumovi za narednu godinu, porodica Laković, Makragić, Pešev i Nikolić.

Trudom i požrtvovanjem domaćina i kumova slave, Kola sestara i Crkvenog odbora za sve prisutne pripremljen je bogat slavski ručak. Crkvenu slavu posebno su ulepšali članovi crkvene folklorne sekcije ,,Arhangel” izvođenjem srpskih izvornih pesmama i spletom narodnih kola.

Sa željom i nadom na novi susret, na kraju proslave sveštenik Milenko se još jednom zahvalio svima koji su pomogli organizovanje parohijske slave.