DORTMUND, NOVOSTI

Slava dortmundskog hrama Svetog apostola Luke

U nedjelju, 31. oktobra 2021. godine, proslavljen je praznik Svetog apostola i jevanđelista Luke i Svetog Petra Cetinjskog – Slava dortmundskog hrama.
 
Svečanost proslave hramovne Slave otpočela je prazničnim Večernjim bogosluženjem kojim je u subotu, 30. oktobra 2021. godine, načalstvovao protojerej Duško Spasojević, paroh esenski.
 
Božanstvenom službom na sam dan praznika načalstvovao je protojerej Danilo Dangubić uz učešće velikog broja vjernih sabranih oko Trpeze Gospodnje. Toržestvenosti Službe Božije svojim pojanje doprinio je parohijski hor „Dostojno jest“. Redari određeni od strane UOCO su marljivo pazili na sprovođenje svih zakonskih odredbi vezanih za epidemijsku situaciju.
 
Ovogodišnji kum(ovi) Slave, Upravni odbor crkvene opštine (UOCO) u Dortmundu, pripremio je posluženje za sve prisutne.
 
Nešto relaksiranija situacija, u odnosu na prošlogodišnje epidemijske mjere, doprinijela je sabiranju većeg broja ljudi i proslavi Slave koja nalikuje predepidemijskom periodu. 
 
Radujući se svakom susretu i narednim liturgijskim sabranjima uprava CO i Parohije dortmundske blagodarna je vjernima za odgovoran odnos i pažnju koji projavljuju u svakoj situaciji, a naročito prilikom velikih parohijskih sabranja.