NOVOSTI, OSNABRIK

Slava kapele – Lingen

U nedelju 14. novembra 2021. godine Srpska pravoslavna parohija osnabrička proslavila je slavu kapele Svetog arhangela Mihaila u Lingenu.
 
U tom omalenom gradiću na severu Nemačke služena je Sveta Liturgija sa početkom u 10 časova na kojoj je bilo prisutno oko dvadesetak parohijana. Služio je nadležni paroh a slavske darove pripremili kumovi Miloš i Mirjana iz Papenburga.
 
Posle zaamvone molitve osvećeni su slavski kolač i  slavsko žito u predivnoj atmosferi međusobne duhovne ljubavi i iskrene pripadnosti Bogu. Za kumove su se prijavili Dmitar i Marija Aklev iz Rajni. Paroh osnabrički se srdačno zahvalio kumovima i svim parohijanima koji su toga dana uzeli učešće u slavskom sabranju. Tom prilikom je istakao da, i pored činjenice, da u Lingenu živi još samo desetak naših porodica, svi oni zajedničkim trudom, slogom i ljubavlju prema Crkvi, mnogo čine da se crkveni život neometano odvija. Posle podeljene nafore svi su se poslužili u predvorju kapele onim što su kumovi pripremili i radosni pošli svojim domovima ispunjeni milošću Božijom i lepim utiscima sa još jedne crkvene slave.