АХЕН, НОВОСТИ

Слава Кола српских сестара у Ахену

Већ другу годину заредом, Коло српских сестара при Храму Вазнесења Господњег у Ахену, прославило је своју славу, Преподобну Мати Параскеву, Свету Петку. На сам дан празника, Свету Литургију је служио отац Стефан Марић у присуству великог броја свечара и породице Максимовић, која је ове године била домаћин славе кола. Сама прослава организована је два дана касније, након недељне Литургије којом је началствовао о. Јован Марић а саслуживао о. Стефан Марић, у храму препуном верника, освећен је и изломљен славски колач. Чланице кола су у просторијама цркве угостиле госте који су дошли са стране, као и парохијане ахенске парохије.

Чланице кола пожелеле су добродошлицу свим гостима и у краткој ретроспективи осврнуе се на сам настанак и досадашњи рад кола. Изразиле су захвалност свим парохијанкама које су протеклих година биле активне у црквеном животу и на различите начине давале свој допринос. Додале су још да у компликованим временима у којима се данас живи, где се у свету нижу немили догађаји а истина се од неистине тешко може распознати, једини спас налазе у вери, јер је Бог пут, истина и живот. Како кажу, труде се да њихова деца добију на време семе вере које ће увек моћи да се развија и расте. Због редовног присуства њих, њихове деце и супружника у храму, јачају се, не само вера и црквена заједница, већ и породица која је основ здравог друштва и здравог човека.

Славље је настављено током дана у пријатној и веселој атмосфери у којој су окупљени још једном осетили да је љубав према ближњем и заједница са Богом, циљ коме треба тежити.

Марија Дражић