NOVOSTI, ŠTUTGART

Slava Kola srpskih sestara u Štutgartu

Na praznik Svete Prepodobne Mati Paraskeve – Svete Petke, u sredu 27. oktobra 2021. godine, proslavljena je slava Kola srpskih sestara u Štutgartu.

Obeležavanje slave Kola srpskih sestara počelo je u navečerje praznika večernjim bogosluženjem koje je služio protonamesnik Milenko Bakmaz, paroh štutgartski, a zatim nastavljeno i na sam dan praznika svečanim Liturgijskim sabranjem koje je služio protojerej-stavrofor Borisav Simić, paroh i starešina Hrama u Štutgartu.

Nakon Evharistijskog sabranja, nastavljena je slavska svečanost blagosiljanjem slavskih znamenja i rezanjem slavskog kolača.

Otac Borisav obraćajući se i čestitajući slavu, zahvalio se domaćicama slave, članicama Kola na čelu sa predsednicom G-đom Jagodom Simović, istakavši žal što evo i drugu godinu za redom, zbog aktuelne pandemije, nismo u mogućnosti održati proslavu u gradskoj sali kako je to i bila višedecenijska praksa naše crkvene zajednice i Kola srpskih sestara. Domaćice slave su, kako to i dolikuje i priliči, a shodno propisanim merama pokrajinske vlade, a u vezi aktuelne situacija sa pandemijom korona virusa, upriličile kratko posluženje za sve prisute u porti hrama.

Na kraju je iskazana blagodarnost Gospodu i Svetoj Prepodobnoj Mati Paraskevi, za evharistijsko sabranje, kao i zahvalnost velikom broju parohijana koji su uzeli učešća u istim svojim prisustvom, molitvenim učešćem i pričešćem.