KELN, NOVOSTI

Sredoposna nedelja u Kelnu

U četvrtu nedelju Velikog posta, Sredoposnu, u kapeli Svetog Arsenija, Arhiepiskopa Srpskog i Vaseljenskog, u Hramu Vozdviženja Časnog Krsta u Kelnu, posle dve nedelje ponovo je služena Sv. Liturgija bez prisustva vernika, po propisu državnih organa oko suzbijanja virusa korone.

Iako ograničeni u pogledu zajedničke fizičke molitve i sabranja u crkvi sa Hristom, i ove nedelje, na preporuci nadležnih kelnskih sveštenika, vernici su bili zamoljeni da u 10 časova budu ispred svojih ikona u svojim domovima.

Svi su pozvani da zajedno obave molitveno jutarnje pravilo, kako bi tom zajedničkom molitvom izmolili blagodat Božiju za sve one kojima je Božija pomoć potrebna. Isto tako ova „Kelnska litija“ braće i sestara, kao i prijatelja naše parohije, pokazala je čvrstu nameru da u zajednici, u ovim trenucima, još čvršće stojimo jedni uz druge u molitvi pred Hristom i svim Svetima.

Posle lepog molitvenog iskustva prošle nedelje i radosti, koju su mnogi osetili i videli na objavljenim fotografijama, ove nedelje je pristigao još veći broj. Danas je na zajedničkoj molitvi učestvovalo 160 članova crkve Hristove.

U ovim trenucima ovakav vid molitve je naša snaga i vera, ali i nada, da ćemo se uskoro okupiti u našem Hramu na Svetoj Liturgiji.

A do tada čvrsto ispovedamo i svedočimo : HRISTOS JE MEĐU NAMA! JESTE I BIĆE!

Keln 29.03.2020.
Sveštenstvo hrama sa parohijanima