БРЕМЕН, НОВОСТИ

Страдална седмица и празник Васкрсења Христовог – Бремен

Празничне свечаности у Црквеној општини почеле су празником Васкрсења праведног Лазара и празником Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим. Прослава ових великих догађаја обележена је Светим Литургијама и свим пропратним обичајима који су везани за ова два велика празника у нашој Светој Цркви.
Након ових свечаних празника ушли смо у дане Страсне седмице, обузети сетним размишљањима да смо у времену продубљивања осећаја покајања и практиковања редовне молитве, да што спремније и растерећеније дочекамо најрадоснији и најважнији хришћански празник – Празник Васкрсења Христовог.
У току Страдалне седмице служена су многа богослужења дневног круга у складу са типиком наше Цркве.
 
На Велику среда, када се наша православна Црква сећа издаје Господа и Спаса нашег Исуса Христа, у Бремену је служена Св. тајна јелеосвећења.
 
На Велики четвртак служена је Света Литургија у вечерњем термину по угледу на време одржавања Свете тајне вечере.
 
На Велики петак ујутру служени су Царски часови а у послеподневном термину вечерња служба са изношењем плаштанице.
 
Дан Велике суботе обележен је служењем Свете Литургије са вечерњим богослужењем, препуне радосних момената празника Васкрсења Христовог.
 
Васкрсење Христово дочекано је у несвакидашњој радости уз велики број наших верника из Бремена и околине.
Празник над празницима прослављен је у хришћанској љубави, и великим бројем причасника, како и доликује на дан Васкрса Господа и Спаса нашега Исуса Христа.
 
парох бременски
протојереј Саша Момировић