АУДИО, ДИСЕЛДОРФ, ЕПИСКОП ГРИГОРИЈЕ, НОВОСТИ

Света Арх. Литургија у Диселдорфу

У недељу 29. септембра Његово Преосвештенство Епископ Диселдорфа и Немачке Григорије служио је литургију у Саборном храму Светог Саве у Диселдорфу. Епископу су саслуживали диселдорфски пароси Данило Радмиловић и Небојша Ракић, као и ђакони Александар Секулић и Александар Дебељак.

Епископ Григорије је многобројни присутни народ информисао и о променама у организационој структури Саборног храма, уведеним ради јачања духа саборности и што успешнијег служења верном народу. Убудуће ће, наиме, сви свештеници намесништва за Северну Рајну и Вестфалију, задржавајући своја намештења у досадашњим црквеним општинама, уједно бити прибројани братству Саборнога храма, у оквиру којег ће такође имати своја специфична задужења и у њему повремено служити. Нови старешина овако организованог Храма и братства биће архијерејски заменик, протојереј-ставрофор Неђо Јањић. Парохијске дужности на територији ЦО Диселдорф и даље ће вршити диселдорфски пароси Данило Радмиловић и Небојша Ракић, заједно са ђаконима, али без досадашње географске поделе. Сви свештеници, наиме, биће задужени за потребе народа са територије читаве црквене општине, по наизменичном принципу. Исповест верног народа вршиће се суботом након вечерње службе, а благослов Епископа да исповедају народ имају оци Неђо Јањић и протосинђел Јован Станојевић. Поред редовних литургијских богослужења недељом и празницима, редовно ће  бити служена и литургија на немачком језику, суботом од 9ч, а суботом и недељом након литургије одржаваће се за све заинтересоване и „разговори о вери“, које ће по правилу водити Владика Григорије, уз помоћ осталог свештенства и сарадника.

У нади да ће све назначене промене допринети богатијем и интензивнијем животу у нашем Саборном храму, радосно вас ишчекујемо! Добро дошли!

Бесједа Еп. Григорија