AHEN, MITROPOLIT GRIGORIJE, NOVOSTI

Sveta arhijerejska Liturgija u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Ahenu

U nedelju, 10. decembra 2023. god. kada naša Crkva proslavlja i praznuje Svetog Jakova Persijanca i Svetog Jakova, Episkopa rostovskog, Njegovo Preosveštenstvo Episkop diseldorfski i nemački Gospodin Grigorije, služio je Svetu arhijerejsku Liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Ahenu.

Preosvećenom su sasluživali: jerej Stefan Marić, paroh u Ahenu; protojereji- stavrofori: umirovljeni paroh vupertalski Jovan Marić, paroh diseldorfski Nebojša Rakić i paroh pri manastiru u Himelstiru Radivoje Krulj.

Čtecirao je Miloš Perić, dok su za pevnicom bili pojci hrama u Ahenu kao i deca sa verske nastave.

Treća po redu poseta Episkopa Grigorija Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Ahenu, propraćena je velikim prisustvom vernog naroda na Svetoj arhijerejskoj Liturgiji.

Na čitanje Svetog Jevanđelja po Luki, za nedelju 27. po Duhovima, o zgrčenom telu i zgrčenim dušama i čudesnom isceljenju bolesne žene, Episkop Grigorije se vernom narodu obratio bogonadahnutom besedom.

Nakon evharistijskog sabranja u kome je učestvovao veliki broj vernika, Episkop je blagoslovio prisutne a zajedničarenje je nastavljeno uz trpezu ljubavi, koju je pripremilo Kolo srpskih sestara iz Ahena.

Marija Dražić