НОВОСТИ, ХАНОВЕР

Света Литургија у Хановеру – Недеља 4. по Духовима

На дан спомена преподобне мати Анастасије Српске, мајке Светога Саве заштитника и покровитеља парохије у Хановеру, а у четврту недељу по Духовима, Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Бранислав Чортановачки.

Својим појањем ову духовну радост увеличао је црквени хор под руководством госпође Јелене Агбабе Милосављевић, певницом је руководио протојереј-ставрофор Милан Пејић, а верни народ исповедао је протонамесник Александар Перковић.

Поучивши присутне парохијане на тему непоколебиве вере коју је пројавио Капетан у одељку који се чита тога дана (Mт 8, 5-13), отац Бранислав је позвао верне да у следећу недељу када славимо Свете апостоле Петра и Павла одржимо мали народни сабор пред крај школске године. Тога дана планирано је да се поделе дипломе деци која су похађала „Српску школу“ при храму Св. Саве у Хановеру и да се заблагодари Богу за крај школске године.

Након Свете Литургије народ се скромно послужио у црквеној сали, надајући се да ове мере које су на снази ускоро буду ублажене, и да растерећеније, и још у већем броју, прослављамо име Господње.

Вест преузета са сајта ЦО Хановер: https://orthodoxekirche.com/