AUDIO, MITROPOLIT GRIGORIJE, NOVOSTI, HANOVER

Sveta Liturgija u Hanoveru

Hanover, 3. mart 2019.

U nedelju mesopusnu Preosvećeni episkop Diseldorfa i Nemačke G. Grigorije je načalstvovao Svetom Liturgijom u hramu Sv. Save u Hanoveru. Preosvećenom vladici sasluživalo je sedam sveštenika i četiri đakona, a domaći hor je svojim pojanjem uveličao liturgijsko slavlje.

Tom prilikom Episkop Grigorije je predstavio i uveo u dužnost novog paroha hanoverskog protonamesnika Aleksandra Perkovića, doskorašnjeg kaselskog paroha, ujedno toplo zahvalivši penzionisanog svešteniku, protojereju – stavroforu Milanu Pejiću na pastirskom pregalaštvu koje je u Hanoveru trajalo duže od četiri decenije i koje je bilo veoma plodno.
 
Posle pročitanog Svetog jevanđelja preosvećeni vladika Grigorije je proizneo nadahnuti besedu, poučavajući mnogobrojni verni narod o značaju praštanja za naš duhovni život.
 
Evharistijskoj molitvi prisustvovali su u brojne zvanice iz verskog i javnog života u Hanoveru koje je u svojoj besedi na kraju službe pozdravio novi paroh, o. Aleksandar.
Po završetku liturgijskog slavlja, nastavljeno je sabranje oko trpeze ljubavi i posluženja koje je pripremljeno za sve prisutne trudom domaćina.