NOVOSTI, ŠTUTGART

Sveta Liturgija u Štutgartu i predstavljanje sveštenika novoosnovane četvrte parohije

U nedelju 13. decembra 2020 godine, kada naša Crkva slavi Svetog apostola Andreja, u Štutgartu je služena svečana Sveta Liturgija. U prisustvu ograničenog broja vernika, zbog mera predostrožnosti, Svetu Liturgiju su služili: Borisav Simić protojerej-stavrofor, Slavenko Savić protojerej, Dragoslav Ćorković protojerej i đakon Bojan Jarić.

U ovom radosnom danu a na kraju Svete Liturgije, predstavljen je novi paroh novoosnovane četvrte parohije Štutgartske, protojerej Slavenko Savić. Aktom Njegovog Preosveštenstva Gospodina Grigorija osnovana je četvrta parohija Štutgartska a na prostoru bivše Crkvene opštine i parohije Vircburg koja je prisajedinjena Crkvenoj opštini Štutgart. Od 1. decembra 2020 godine, ova parohija je poverena na duhovnu brigu i staranje ocu Slavenku sa zadatkom misije i redovnog bogoslužbenog života. U tom smislu a u prisustvu oca Slavenka, održana je sednica Upravnog odbora u subotu 12. decembra 2020 godine, na kojoj je jasno definisan način funkcionisanja prisajedinjene parohijske teritorije kao i obaveze novopostavljenog paroha. 

Od srca čestitamo novom parohu i želimo mu dobar uspeh u misiji kao i da mu Gospod podari krepost, ozari i prosveti um da odgovorno obavlja poverene mu uzvišene dužnosti.

Protojerej-stavrofor Borisav Simić, starešina hrama