ДОРТМУНД, НОВОСТИ

Света тајна јелеосвећења у Дортмунду

У данима у којима се сјећамо Божијег домостроја спасења и величанствених дјела која је Богочовјек Христос учинио ради нас и ради нашег спасења дортмундски храм Светог апостола Луке мјесто је сабрања великог броја вјерних. Тако је било и на Велики понедељак, 18. априла 2022. године, када је већ традиционално служена Света Тајна Јелеоосвећења као молитвени принос заједнице за болујуће слуге Божије, које је болест између осталог онеспособила да активно учествују у Литургијским сабрањима.

Свети апостол Павле у Посланици Коринћанима напомиње да када неко од чланова Цркве пати цијело њено тијело пати (1.Кор. 12,26) стога је у чину Јелеоосвећења предањски сабрано искуство Цркве и молитвено изражено кроз њен чудесни поредак. Христос чијих се страдања и Васкрсења опомињемо у данима пред нама је извор нашег исцјељења и смисао сваке наше цјеловитости. У Његово Свето Име, у храму Светог апостола Луке у Дортмунду, на молитвословље Свете Тајне Јелеоосвећења, сабрао се народ Божији са презвитерима, иштући од Њега сваковрсно исцјељење.

На овогодишњем Јелеоосвећењу у Дортмунду чинодејствовали су свештеници: протојереј Небојша Ракић парох диселдорфски, протојереј Михајло Стојичић парох алтенски, протојереј Душко Спасојевић парох есенски, протонамјесник Младен Јањић парох келнски и протојереј Данило Дангубић парох дортмундски.