AUGZBURG, AUDIO, EPISKOP GRIGORIJE, NOVOSTI

Svetom arhijerejskom Liturgijom proslavljena slava hrama u Augzburgu

U 17. nedelju po Pedesetnici, na praznik Svetog Stefana i Svete Jelene-Jelisavete Štiljanović, u crkvi u Augzburgu proslavljena je hramovna slava.

Svetom arhijerejskom Liturgijom načalstvovao je Episkop Diseldorfa i Nemačke G. Grigorije uz sasluženje protojereja-stavrofora Milorada Jovanovića, paroha u Frajburgu, jereja Nenada Živkovića, paroha u Augzburgu i đakona Dejana Ristića.

Kao i do sada, držeći se važećih higijenskih mera, verni narod okupio se na Svetu Liturgiju po čijem završetku se vladika Grigorije obratio sabranoj Crkvi govoreći o pročitanom Evanđelju, odnosno o pravdi i milosti Božijoj, kao i o Svetom Stefanu Štiljanoviću

Budući da su okolnosti pandemije i ove godine onemogućile okupljanje na trpezu ljubavi, kumovi ovogodišnje slave, porodice Vasiljević, Gavrić, Jeremić i Panić, potrudili su se u saradnji sa Crkvenom opštinom da prisutnima jednim skromnim darom učine radost. Želja je i nada da se tim darom blagoslov ovog praznika i crkve Sv. Stefana i Jelene izlije u domove parohijana.

I za najmlađe su pripremljeni prigodni paketići koje je deci sa radošću podelio Vladika Grigorije.

Nakon rezanja slavskih znamenja izabrani su kumovi za narednu hramovnu slavu: Lazar Božić, Milan Čeko, Živica Jevtić, Siniša Marinković i Nebojša Novaković sa porodicama.

Bogosluženju je prisustvovao uvaženi gospodin Georgios Vlantis, predsedavajući ACK Bajern.

Besedu prenosimo u celosti u audio formatu: