NIRNBERG, NOVOSTI

Svetosavska proslava u Ingolštadtu

Proslava je održana u nedelju  02. februara, 2020. Ingolštadt je inače jedno od filijalnih bogoslužbenih mesta Crkvene opštine Nirnberg. Bogosluženje koje je počelo u 15 časova, služio je nadležni paroh protojerej-stavrofor Mićo Matić. Prisutnih vernika, zajedno sa decom, bilo je oko stotinu. Bogosluženju je prisustvovala  sveštenica evangeličke crkve  (Sankt Johannes Kirche) , gde se održavaju bogosluženja naše crkve, Preuzvišena gospođa Elijana Briante, koju je paroh na kraju bogosluženja srdačno pozdravio, zahvalivši joj se kako na poseti tako i na gostoprimstvu koje uživamo viže od trideset godina, od kako se naša bogosluženja održavaju u pomenutom hramu.

Posle slavskog bogosluženja, osvećena su slavska obeležja koja su ove godine pripremili kumovi: porodice Gorana Janjića iz Gajmršhajma i Milovana Topića iz Zuheringa . Za iduću godinu kao svetosavski kumovi prijavili su se porodice Nedeljka Suvajca i Radomira Prijovića iz Ingolštadta.

Deca su otpevala himnu Sv. Savi, a potom recitovala recitacije i duhovne pesme posvećene Svetitelju.

Posle završenog bogosluženja i dečijeg bloka recitacija, svi prisutni su prešli u crkvenu salu gde su svetosavski kumovi pripremili trpezu ljubavi, koja se završila oko 19 časova.