НИРНБЕРГ, НОВОСТИ

Светосавска прослава у Инголштадту

Прослава је одржана у недељу  02. фебруара, 2020. Инголштадт је иначе једно од филијалних богослужбених места Црквене општине Нирнберг. Богослужење које је почело у 15 часова, служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Мићо Матић. Присутних верника, заједно са децом, било је око стотину. Богослужењу је присуствовала  свештеница евангеличке цркве  (Sankt Johannes Kirche) , где се одржавају богослужења наше цркве, Преузвишена госпођа Елијана Брианте, коју је парох на крају богослужења срдачно поздравио, захваливши јој се како на посети тако и на гостопримству које уживамо виже од тридесет година, од како се наша богослужења одржавају у поменутом храму.

После славског богослужења, освећена су славска обележја која су ове године припремили кумови: породице Горана Јањића из Гајмршхајма и Милована Топића из Зухеринга . За идућу годину као светосавски кумови пријавили су се породице Недељка Сувајца и Радомира Пријовића из Инголштадта.

Деца су отпевала химну Св. Сави, а потом рецитовала рецитације и духовне песме посвећене Светитељу.

После завршеног богослужења и дечијег блока рецитација, сви присутни су прешли у црквену салу где су светосавски кумови припремили трпезу љубави, која се завршила око 19 часова.