EPISKOP GRIGORIJE, NOVOSTI, HAMBURG

Tribina ,,Vera i izazovi savremenog doba“ u Hamburgu

U Hamburgu, 14.03.2020. u prostorijama Crkvene opštine, održana je tribina na temu ,,Vera i izazovi savremenog doba“. Ovo je još jedna u nizu tribina, koje su organizovane od strane crkvenih opština širom Eparhije diseldorfske i nemačke. Pored istoimenog naziva, svaka tribina je bila specifična, prvo zbog gostujućeg sagovornika Episkopa Grigorija, zatim slušalačkog auditorijuma, aktuelnih tema parohijske zajednice, takođe i aktuelnih tema na svetskoj sceni koje su se na neki način ticale i crkvenog života, i na kraju pitanja zainteresovane publike inspirisana izlaganjima predavača.

Pored Episkopa Grigorija, gost večeri bio je protosinđel dr Jovan Stanojević, a moderator tribine dr Marko Vilotić.

Tematski okvir razgovora moderatora i predavača bio je veoma širok. Dotaknute su mnoge teme iz istorije hrišćanske crkve, pitanje našeg odnosa prema Svetom Pismu, kako, koliko i kada čitati najsvetiju Knjigu hrišćana, zatim pitanje potencijalno konstruktivne relacije sveštenik – parohijanin.

Nakon kraja tribine, koja je trajala preko dva sata, Episkop Grigorije je čitalačkoj publici podelio posvete na korice svoje nove knjige, ,,Gledajmo se u oči“. Crkvena opština Hamburg poklonila je Vladikinu knjigu svim prisutnim.