ЕПИСКОП, НОВОСТИ, ХАМБУРГ

Трибина ,,Вера и изазови савременог доба“ у Хамбургу

У Хамбургу, 14.03.2020. у просторијама Црквене општине, одржана је трибина на тему ,,Вера и изазови савременог доба“. Ово је још једна у низу трибина, које су организоване од стране црквених општина широм Епархије диселдорфске и немачке. Поред истоименог назива, свака трибина је била специфична, прво због гостујућег саговорника Епископа Григорија, затим слушалачког аудиторијума, актуелних тема парохијске заједнице, такође и актуелних тема на светској сцени које су се на неки начин тицале и црквеног живота, и на крају питања заинтересоване публике инспирисана излагањима предавача.

Поред Епископа Григорија, гост вечери био је протосинђел др Јован Станојевић, а модератор трибине др Марко Вилотић.

Тематски оквир разговора модератора и предавача био је веома широк. Дотакнуте су многе теме из историје хришћанске цркве, питање нашег односа према Светом Писму, како, колико и када читати најсветију Књигу хришћана, затим питање потенцијално конструктивне релације свештеник – парохијанин.

Након краја трибине, која је трајала преко два сата, Епископ Григорије је читалачкој публици поделио посвете на корице своје нове књиге, ,,Гледајмо се у очи“. Црквена општина Хамбург поклонила је Владикину књигу свим присутним.