BREMEN, NOVOSTI

Trojični dan u gradu Bremenu

Praznovanje praznika Duhova u Bremenu počelo je još na navečerje praznika u subotu (11.06.2022), služenjem sveopšteg parastosa za sve pravoslavne koji su se upokojili, srodnike, prijatelje, kumove.
Praznična svečanost Svete Trojice nastavila se u nedelju (12.06.2022), Svetom Liturgijom i kolenopreklonim molitvama u produžetku Svete Liturgije uz večernje bogosluženje.
 
,,Posle dužeg vremena ponovo smo u hramu povodom prazničnog dana Svete Trojice, bez mera i ograničenja proiznosili naše molitve Gospodu, u zajednici jedni sa drugima, u nadi za život večni, nadajući se u onu večnu zajednicu sa Vaskrslim i Vaznesenim Gospodom, kome se nada svaka duša sabrana na Liturgiji na dan Svesvete Pedesetnice, sa onom istom nadom koju su imali Sveti apostoli, na isti dan sabrani u Jerusalimu, kada im se javio Sveti Duh u vidu ognjenih jezika. Sa tom istom nadom i mi se molismo u tom Svetom danu, da i mi doživimo tu istu i neponovljivu radost praznika Svete i Svesvete Trojice, u Blagome Ocu koji od večnosti postoji, a kroza Sina koji se u istoriji čovečanstva rodio i živeo sa nama, u Duhu koji večno ishodi, a sve radi nas i radi našega spasenja. Amin.“
 
sveštenik Saša Momirović