AUGZBURG, NOVOSTI

U Augzburgu započet ciklus razgovora o veri

U 14. nedelju po Duhovima i ujedno spomen Svetih Srba svetitelja u Augzburgu Svetu Liturgiju je služio paroh augzburški, otac Nenad.

Besedu oca Nenada, izgovorenu nakon pročitanog Jevanđelja, prenosimu u celosti u audio formatu.

Sa željom da svoju veru bolje upoznamo kako bismo je bolje, autentično mogli živeti i ispovedati, kako bismo u svojoj veri mogli da prepoznamo i prihvatimo slobodu koju nam je Gospod dao, nakon Liturgije započeo je ciklus susreta vernih i razgovora o veri.

Ciklus je započet današnjim razgovorom o osnovama hrišćanske vere, kako su izložene u Simvolu vere. Ovom prilikom otac Nenad najpre je ukratko ukazao na nastanak i potrebu za jednim tekstom u kome se izlažu osnove hrišćanske vere, a onda se osvrnuo i na tumačenje članova Simvola vere. Iz ovog početnog impulsa se u nastavku razvio živi razgovor na teme u vezi sa izlaganjem, ali i na druge teme u vezi sa životom hrišćana. Odziv i interesovanje govori da je potreba vernih za ovakvom hranom veoma prisutna.

Vernici će i dalje imati prilike da u crkvi na cedulji ostave pitanja koja ih zanimaju ili da svoja pitanja i interesovanja jednostavno postave putem mejla i drugih dostupnih elektonskih medija.

Razgovori će se održavati u proseku svake druge nedelje, a u narednim terminima očekuju se i gosti predavači.