VIDEO, EPISKOP GRIGORIJE, KABINET EPISKOPA, NOVOSTI

Svečana akademija povodom dvadeset godina episkopske službe Vladike Grigorija

„Najradije bih vas sve zagrlio i najradije bih vas sve prozvao po imenu…” citat je iz jednog od ranijih obraćanja episkopa Grigorija, danas diseldorfskog i njemačkog, a kojim je počela sinošnja svečana akademija u čast dvadesetogodišnjice njegove episkopske sužbe, od čega je devetnaest godina proveo kao hercegovački episkop. Najveća dvorana Trebinja, u trebinjskom Kulturnom centru, bila je isuviše mala da bi primila sve one iz ovog grada, Hercegovine i iz raznih drugih krajeva, koji su prisustvovali ovom događaju.

Tokom programa, vođenog od strane Tamare Rajković i đakona Branislava Rajkovića, napravljen je osvrt na pet glavnih segmenata djelovanja episkopa Grigorija u protekle dvije decenije. O graditeljstvu, međureligijskim odnosima, spisateljstvu, bogoslovlju i episkopstvu episkopa Grigorija, tokom večeri, govorili su: protoprezviter stavrofor Dražen Tupanjanin, fra Iko Skoko, Danijela Jelić, prof. dr Bogoljub Šijaković i episkop Atanasije.

Program su upotpunile i uljepšale članice Hora  „Sveta Anastasija”, sa svojom horonačalnicom Brankom Janković, kao i foto-video prilozi monaha Teofila, protagoniste novog projekta naše Eparhije, pod nazivom „Videoslov”. 

Izvor: Eparhija ZHiP
Foto: Jovan Vidaković