ВИКАРНИ ЕПИСКОП ЈОВАН, ДИСЕЛДОРФ, НОВОСТИ

У Диселдорфу служена Литургија пређеосвећених дарова

Трећег дана Прве седмице Великога поста Његово Преосвештенство викарни Епископ хумски г. Јован служио је Литургију пређеосвећених дарова у диселдорфском храму. Епископу су саслуживали свештеник Данило Радмиловић и ђакон Александар Дебељак.

На крају богослужења присутним верницима обратио се Владика Јован:

У име Оца и Сина и Светога Духа. Драга браћо и драге сестре, хвала вам што сте дошли да молитвено прославимо овај свети дан када се служи прва литургија пређеосвећених дарова у Великом посту. Ми се, драга браћо и сестре, редовно сабирамо на светој литургији да бисмо се након молитава и благодарења и примања благодати Пресветога Духа, причешћивали пресветим и животворним тајнама, да бисмо окусили и видели како је Добар и Благ Господ и да бисмо се утешили Божанским енергијама и угледали светлост Христовог Васкрсења која нас у животу снажи и бива утеха и путоказ у свим нашим животним недаћама.

Оци Цркве који су имали свест да човек не може без Евхаристије и Светога причешћа током године а посебно у великопосном периоду подвига и појачане молитве, оставили су предање према којем се током одређених седмичних дана Великог поста служе пређеосвећене литургије.

Нека би Бог дао да овај пост буде свима нама на корист и на корист свету у коме живимо, да све увек молимо за мир у свету и да када се одричемо нечега то треба да чинимо због других људи и из љубави према њима.