NOVOSTI, FILINGEN-ŠVENINGEN

Upokojio se u Gospodu Spasoje Milićević, ipođakon hrama Svetog Arhangela Mihaila u Filingen-Šveningenu

Uoči Sv. Vasilija Ostroškog Čudotvorca, 11.maja 2021. usnuo je u Gospodu sluga Božiji Spasoje Milićević.

Rođen je 23.maja 1954.g. u selu Gornja Paklenica pod padinama Ozrena, blizu Doboja, u čestitoj pravoslavnoj porodici. Od malih nogu je vaspitavan u pravoslavnom duhu i očuvanju srpske tradicije i običaja što je celi život čuvao i nosio sa sobom.

Tako je nastavio da živi sa svojom suprugom Milinom i u malom švarcvaldskom gradiću Tribergu.  Po dolasku u Nemaču, priključio se crkvenoj zajednici Sv. Arhangela Mihaila u Filingen-Šveningenu, gde je bio jedan od aktivnijih članova zajednice. Od prvog do poslednjeg dana neumorno je radio na izgradnji hrama, svetosavskog doma, zvonika, kapije i svega onog što je urađeno u proteklih 20 godina. A osim toga, najpre kao čtec, a onda i ipođakon revnosno je služio oltaru svetoga hrama. 

Uvek je rado odlazio za Srbiju, ali se uvek i rado vraćao, jer je bio posebno vezan za ovu parohiju i ovaj hram u koji je sebe ugradio. Kad je skoro sve radove priveo kraju i kad je trebalo da se vrati u tazbinu, u Belosavce kod Topole, svoju dušu je predao Gospodu.

Njegova nesebična ljubav prema Bogu, prema Crkvi i svome rodu, najbolje svedoče o njegovom karakteru. I ako je jako skromno živeo, njegovi prilozi, kako Crkvi tako i bližnjima, uvek su bili među prvima.

Zbog svoje nesebične ljubavi prema Bogu i bližnjima, a posebno prema hramu i zajednici Sv. Arhangela Mihaila, verujem i molim se Gospodu da će njegova duša na krilima Sv. Arhangela Mihaila biti uznesena od nas u Carstvo nebesko.  

Zamenivši zemni život za večni, dragi naš Spasoje, neka ti Vaskrsli Gospod podari  večni pomen i Carstvo nebesko. Amin.

Posmrtni ostaci pokojnog Spasoja biće ispraćeni od hrama Sv. Arhangela Mihaila u Filingen-Šveningenu, o čijem datumu ćete biti blagovremeno obavešteni.

Mole se svi koji budu dolazili na njegov ispraćaj da se pridržavaju trenutnih epidemioloških mera i preporuka naših redara.

                                                                 paroh parohije u Filingen-Šveningenu
protojerej-stavrofor Milenko Marković