НОВОСТИ, ФИЛИНГЕН-ШВЕНИНГЕН

Упокојио се у Господу Спасоје Милићевић, ипођакон храма Светог Архангела Михаила у Филинген-Швенингену

Уочи Св. Василија Острошког Чудотворца, 11.маја 2021. уснуо је у Господу слуга Божији Спасоје Милићевић.

Рођен је 23.маја 1954.г. у селу Горња Пакленица под падинама Озрена, близу Добоја, у честитој православној породици. Од малих ногу је васпитаван у православном духу и очувању српске традиције и обичаја што је цели живот чувао и носио са собом.

Тако је наставио да живи са својом супругом Милином и у малом шварцвалдском градићу Трибергу.  По доласку у Немачу, прикључио се црквеној заједници Св. Архангела Михаила у Филинген-Швенингену, где је био један од активнијих чланова заједнице. Од првог до последњег дана неуморно је радио на изградњи храма, светосавског дома, звоника, капије и свега оног што је урађено у протеклих 20 година. А осим тога, најпре као чтец, а онда и ипођакон ревносно је служио олтару светога храма. 

Увек је радо одлазио за Србију, али се увек и радо враћао, јер је био посебно везан за ову парохију и овај храм у који је себе уградио. Кад је скоро све радове привео крају и кад је требало да се врати у тазбину, у Белосавце код Тополе, своју душу је предао Господу.

Његова несебична љубав према Богу, према Цркви и своме роду, најбоље сведоче о његовом карактеру. И ако је јако скромно живео, његови прилози, како Цркви тако и ближњима, увек су били међу првима.

Због своје несебичне љубави према Богу и ближњима, а посебно према храму и заједници Св. Архангела Михаила, верујем и молим се Господу да ће његова душа на крилима Св. Архангела Михаила бити узнесена од нас у Царство небеско.  

Заменивши земни живот за вечни, драги наш Спасоје, нека ти Васкрсли Господ подари  вечни помен и Царство небеско. Амин.

Посмртни остаци покојног Спасоја биће испраћени од храма Св. Архангела Михаила у Филинген-Швенингену, о чијем датуму ћете бити благовремено обавештени.

Моле се сви који буду долазили на његов испраћај да се придржавају тренутних епидемиолошких мера и препорука наших редара.

                                                                 парох парохије у Филинген-Швенингену
протојереј-ставрофор Миленко Марковић