DORTMUND, NOVOSTI

Vaskrs – Dortmund

„Kao što sunce u Aziji najedanput izađe, i dan zauzme mesto noći. Kao da dodirnete električno dugme u mračnoj odaji, i na jedanput – svetlost. Slično tome je bilo i vaskrsenje Gospoda iz smrti u život. Nečujno i trenutno.“
(Sveti Vladika Nikolaj)
 
U danima za nama, od praznika Hristovog ulaska u Jerusalim do same svetkovine Vaskrsenja Hristovog, u parohiji dortmundskoj na bogosluženjima se sabirao veliki broj vernih. U toku Strasne sedmice služena su sva redovna bogosluženja koja nalaže poredak i predanje Crkve, a sveštenim sabranjima načalstvovao je paroh, protojereja Danilo Dangubić.
 
Vaskrsno jutrenje je počelo u 07.00 časova, a u nastavku je služena Sveta Liturgija na kojoj su Svetoj Čaši pristupili gotovo svi sabrani. Po Božanskoj službi otpočelo je narodno veselje.
 
Brojni parohijani su uzeli učešća u ovogodišnjem organizovanju proslave Pashe a vremenske prilike su samoj organizaciji, milošću Božijom, išle na ruku.
 
Pored tradicionalne hrane i već odomaćenog izbora pića kojima su se u porti hrama Svetog apostola Luke mogli poslužiti, okupljeni su imali priliku i da slušaju ,,Fantomiks bend“ – grupu koja je kvalitetnom izvedbom narodne muzike uveseljavala prisutne.
 
Hristos vaskrse!
Vaistinu Vaskrse!