KELN, NOVOSTI

Vaskrs u parohiji kelnskoj

U nedelju, 19.04.2020. godine, na dan Vaskrsenja Hristovog u hramu Vozdviženja Časnog Krsta u Kelnu nadležni sveštenici, protojerej stavrofor Neđo Janjić i protonamesnik Mladen Janjić, bogoslužili su Vaskršnju Liturgiju. Shodno merama koje su i dalje na snazi, vernog naroda na službi nije bilo. Svetu Liturgiju i druženje u crkvenoj porti ove godine zamenile su zajedničke molitve u domovima naših dragih parohijana. I na Vaskrs se veliki broj parohijana, u 9 časova, okupio u svojim domovima pred svojim ikonama, gde su prineli najlepšu Vaskršnju molitvu: ,,Hristos Vaskrse iz mrtvih, smrću smrt uništi, i svima koji su u grobovima život darova!“

Ovim molitvenim zajedničarenjem učinili smo ,,Vaskršnju litiju“ u parohiji kelnskoj najlepšom, najsvečanijom, najbrojnijom i najradosnijom od svih naših dosadašnjih litija sa  skoro 300 članova Hristove crkve.

Blagodarimo od srca svim učesnicima u molitvi i svima onima koji su poslali svoje fotografije, koje svedoče da smo istinski braća i sestre i da je zaista Hristos među nama.

Želeći vama i vašim najmilijima svako dobro pozdravljamo vas najradosnijim hrišćanskim pozdravom, Hristos Vaskrse!

Vaši sveštenici prota Neđo i otac Mladen Janjić
Keln, 19.04.2020.